Infraroodpanelen

INFRAROODPANELEN

Infrarood verwarmen heeft onterecht het imago dat het erg onzuinig in het gebruik is. Maar bij correcte installatie en gebruik, kunnen ze een economisch aantrekkelijke oplossing zijn.

Bij infrarood verwarming wordt warmtestraling opgewekt met elektriciteit. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke verwarmingssystemen die vooral op gas werken. Bij een infrarood stralingspaneel wordt de warmte afgegeven door warmtestraling. Het is vergelijkbaar met de warmte van de zon: dicht bij het paneel wordt je snel warm, loop je bij het paneel weg dan is de warmte ook weg.

De uitgestraalde warmte verwarmt objecten, zoals muren, de vloer of meubilair. Daarbij wordt maar een klein deel teruggekaatst (± 15%) en het grootste deel (± 85%) wordt door de voorwerpen opgenomen.

Op dat moment wordt de uitgestraalde energie veranderd in warmte-energie (warmte van de voorwerpen) en zijn de objecten warmer dan de omringende lucht. De objecten geven op hun beurt ook weer warmte af aan de omgeving en die warmte verwarmt weer de omgevingsruimte.

Infraroodsystemen kunnen ook onzichtbaar geïnstalleerd worden achter wanden, het plafond of de vloer. Hierdoor zijn ze niet alleen nauwelijks zichtbaar, en blijven ze ook stofvrij.

Omdat ze toch minder zuinig zijn dan verwarmen met gas, zijn infrarood panelen vooral geschikt als bij-verwarming of verwarming in ruimten waar u niet vaak of slechts kort gebruik van maakt (bijvoorbeeld een badkamer, werkkamer of zolder). Ook als het niet mogelijk is om een ruimte met gas te verwarmen, kunnen ze een goed alternatief zijn.

VOORDELEN VAN INFRAROODVERWARMING

  • Met een lagere luchttemperatuur het zelfde comfort.
  • Geen ruimteverlies en onzichtbare verwerking.
  • Lage installatiekosten en eenvoudige montage.
  • Onderhoudsvrij en een zeer lange levensduur.
  • Gelijkmatige temperatuurverdeling.
  • Geluids- en reukloos,
  • Omdat er geen lucht- (of stof-) verplaatsing is, hebben mensen met allergieën minder last.
  • Infraroodverwarming is in vrijwel elke ruimte toepasbaar.
Infraroodpanelen referenties

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van onze infraroodpanelen?

Menu