Cv-ketel

Op zoek naar een nieuwe ketel? Maak de juiste keuze met onze cv-ketel kiezer! 

CV-KETEL

Een warm huis, een warme douche: het begint allemaal met een goed werkende en betrouwbare cv-ketel. Want niets is vervelender dan in de kou zitten.

Een cv-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee, ook als hij goed onderhouden is. Dus als u een nieuwe cv-ketel kiest, is het belangrijk dat u de juiste ketel voor uw situatie en wensen kiest.

Onze monteurs plaatsen, repareren en onderhouden jaarlijks duizenden ketels. Met hun kennis en ervaring kunnen zij u uitstekend adviseren over wat het beste is voor uw situatie en wensen. Een voor een vrijblijvend advies kunt u ook langskomen in onze showroom. Daar hebben wij meerdere cv-ketels van diverse merken hangen waar we u graag meer over vertellen.

Cv-ketel kopen
Loop geen risico: laat het over aan de vakman!
Onderhoud
Storing
Liever huren?
Cv-ketel kopen

Over het algemeen gaat een cv-ketel 15 jaar mee. Het is daarom belangrijk dat u de juiste keuze maakt en een ketel kiest die aansluit bij uw woonsituatie en uw wensen.

Er zijn vele leveranciers die allemaal meerdere ketels aanbieden. En dan is er ook nog een verschil tussen VR, HR, HRe en combiketels. Daarnaast zijn er diverse opties wat betreft (slimme) thermostaten. We snappen dat het dan lastig is om de juiste optie te kiezen.  Hoeveel vermogen heeft u nodig? En hoe energiezuinig is die ketel eigenlijk? Wit u daar een slimme of een ‘normale’ thermostaat  bij? Met onze jarenlange ervaring, kunnen we precies uitrekenen hoeveel capaciteit u nodig heeft en u een passend advies geven. U kunt u een kijkje komen nemen in onze showroom waar we u meerdere ketels en thermostaten kunnen laten zien.

U kunt ook onze online ketelkiezer gebruiken. Naar aanleiding van uw wensen en voorkeuren, sturen we u een passende offerte.

In één dag geregeld

Als er alleen een cv-ketel geïnstalleerd moet worden, is dat vaak binnen één dag gedaan. Moet er meer gebeuren – bijvoorbeeld vervangen of ophangen van radiatoren – dan duurt dat wat langer. We vertellen u altijd van te voren hoe lang we verwachten bezig te zijn zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Wat gaan we doen?

U heeft ons opdracht gegeven voor het plaatsen van een nieuwe ketel. Wat kunt u van ons verwachten?

  • We verwijderen de oude cv-ketel en het expansievat.
  • We plaatsen de nieuwe cv-ketel en het nieuwe expansievat.
  • We vervangen de gaskogelkraan, vul- en aftapkraan, inlaatcombinatie, overstortventiel en de vulslangset.
  • We sluiten de nieuwe installatie aan op het bestaande leidingwerk.
  • Indien gewenst voeren we een veiligheidsinspectie voor u uit.
  • We geven u uitleg over de werking van de nieuwe ketel en wat u moet doen bij een storing.
  • We ruimen alles netjes op en nemen de oude cv-ketel en het expansievat weer mee.
  • U krijgt van ons ook twee jaar garantie op de cv-ketel.
Loop geen risico: laat het over aan de vakman!

We snappen dat de aanschaf van een nieuwe cv-ketel een behoorlijke uitgave is en dat u dan graag bespaart op de kosten van de installatie. Maar het is onverstandig om dit te laten doen door een onbekwaam persoon. Het installeren van cv-ketels is vakwerk en de risico’s van slechte installatie moeten niet onderschat worden.

Hoe modern en veilig de nieuwe ketel ook is, bij slechte installatie is de kans zeer groot dat er koolmonoxide lekt. Koolmonoxide is een zeer giftig en dodelijk gas. En omdat het geurloos is, merkt u vaak niet dat de ketel koolmonoxide lekt. Ongeveer de helft van de gemelde ongevallen met koolmonoxide worden veroorzaakt door cv-ketels.

Als u zeker wilt zijn dat u een veilig en betrouwbaar geïnstalleerde cv-ketel heeft, dan moet u de installatie laten doen door een gecertificeerd en vakkundig installatiebedrijf. De monteurs van Van Rooij krijgen regelmatig trainingen zodat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, nieuwste producten en technische mogelijkheden. Daarnaast onderhouden, repareren en plaatsen zij jaarlijks duizenden ketels .

Na de installatie voeren we ook een veiligheidsinspectie voor u uit. Tijdens een veiligheidsinspectie controleren we drie dingen:

De rookgasafvoer. Over het algemeen heeft de rookgasafvoer dezelfde levensduur als een cv-ketel. Het is dan ook verstandig om bij het vervangen van de cv-ketel ook de rookgasafvoer te laten vervangen.

De gasleidingen. Mogelijk zit er in uw gasleidingen een lekkage die u nog niet eerder opgevallen was. Tijdens de inspectie controleren we de conditie van de leidingen en repareren we eventuele lekkages.

Koolmonoxide. Doormiddel van een koolmonoxidemeting controleren we of er in de ruimte waar de ketel hangt koolmonoxide aanwezig is.

Onderhoud

Wist u dat het voor een goede werking belangrijk is dat u cv-ketel regelmatig onderhouden wordt? Bij een goed onderhouden ketel is de kans op storing aanzienlijk lager; en ook verlaagt u de kans op koolmonoxidevergiftiging door slechte verbranding.

Tijdens een onderhoudsbeurt, kijken onze experts de installatie na, maken ze hem schoon en stellen ze hem indien nodig opnieuw af.

Om er zeker van te zijn dat het onderhoud op de juiste momenten wordt uitgevoerd, kunt u bij Van Rooij een onderhoudscontract afsluiten. Wij nemen dan contact met u op zodra uw ketel onderhouden moet worden.

Storing

Geeft uw ketel een storingscode? Loop dan eerst zelf deze stappen voor het oplossen van storing na. Blijft de ketel hierna nog steeds de storing aangeven, neem dan contact met ons op. Wij zorgen er voor dat de storing zo snel mogelijk verholpen wordt. Onze storingsdienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar via 0183  648 999.

Liever huren?

Wilt u liever een ketel huren? Dat kan ook via ons zusterbedrijf Gasrent.

cv-ketel referenties

Weten wat Van Rooij voor u kan betekenen?

Menu