WATERBESPAREND SANITAIR

WATERBESPAREND SANITAIR

Voor de meeste waterbesparende producten geldt dat u die uw investering al binnen één of twee jaar terugverdiend hebt.
Met een stortbak met beperkte inhoud en spoelonderbreking – die ook op bestaande toiletten aanbracht kunnen worden – bespaart u ongeveer 5.000 liter. Met een spaardouchekop kan de besparing oplopen tot 7.500 liter. En ook op uw gasrekening gaat u dit verschil merken. Voor keuken- en wastafelkranen zijn volumebegrenzers verkrijgbaar, waarmee zowel water (1.500 liter) als gas bespaard kan worden.

De gemiddelde Nederlander gebruikt ongeveer 119 liter water per dag, per jaar is dat ruim 40.000 liter. In het overzicht hiernaast kunt u zien waar dit water mee verbruikt wordt

Naast bewuster met uw waterverbruik omgaan, kunt u ook kiezen voor waterbesparend sanitair om uw verbruik terug te dringen. Waterbesparend sanitair is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Een waterzuinig toilet kan het verbruik terugdringen tot 10.000 liter per persoon per jaar. Met een waterbesparende douchekop bespaart u in vergelijking met een standaard douchekop tot 20% op uw water en energiegebruik.

Watergebruik per dag - Vitens

Klik om te vergroten
Bron: Vitens

MINDER KOSTEN, HETZELFDE COMFORT

Waterbesparende middelen hebben het imago dat ze minder comfort geven. Maar met de nieuwe innovaties op het gebied van waterbesparende producten is dit tegenwoordig niet meer zo. Een waterbesparende douchekop geeft hetzelfde comfort als een normale douchekop. Omdat het water wordt verneveld, voelt het hetzelfde als bij een normale douchekop. Maar door de tegendruk, die een waterbesparende douchekop aan de watertoevoer geeft, wordt er minder water afgenomen.

Meer weten?

U kunt ons bereiken via het contactformulier of 0183 648 999.
Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan onze showroom. Wij hebben een uitgebreid assortiment van waterbesparende producten die u bij ons kunt bekijken.

Menu