Balans ventilatie met warmteterugwinning

BALANS VENTILATIE MET WARMTETERUGWINNING

De meest energiezuinige manier van ventileren, is balansventilatie met een warmterugwinsysteem (WTW).

In het verleden is balansventilatie met WTW negatief in het nieuws geweest. Daardoor heeft het een slecht imago. Maar in de afgelopen jaren zijn er steeds meer positieve ervaringen. Bij een goed ontworpen, goed geïnstalleerd en goed onderhouden systeem levert het namelijk geen enkel probleem op. En is er vooral sprake van meer comfort, energiebesparing en een gezond binnenklimaat.

Het principe is heel simpel: de warmte van lucht die naar buiten wordt afgevoerd, wordt gebruikt om de koudere lucht van buiten voor te verwarmen. Dat betekent dat het de buitenlucht minder bij verwarmd hoeft te worden. Omdat het vaak gaat om enkele graden, kost dit minder energie dan bij een systeem zonder warmterugwinning.

Om er voor te zorgen dat de WTW ventilatie optimaal blijft werken – én om een goede luchtkwaliteit te garanderen – is het belangrijk dat het systeem goed onderhouden wordt. Dat betekent dat u regelmatig de filters moet schoonmaken en vervangen. Het schoonmaken van de filters kan met de stofzuiger en moet maandelijks gebeuren, het vervangen van de filters dient u jaarlijks te doen.

Wilt u meer weten over balansventilatie en warmte-terug-winning? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Menu