Vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Het aanbrengen van vloerisolatie levert een behoorlijke winst op qua wooncomfort. Het is minder koud aan uw voeten, het tocht minder in huis, het wordt gelijkmatiger warm en u heeft geen last van vocht uit de kruipruimte. Daarnaast zal u het ook merken in uw portemonnee omdat er minder warmteverlies is en u dus minder hard hoeft te stoken.

Veel warmte verdwijnt namelijk via een geïsoleerde vloer naar de kruipruimte. Door uw vloer te isoleren voorkomt u dat er veel warmte verloren gaat naar de kruipruimte én dat de kou uit de kruipruimte de vloer in trekt.

De meest voorkomende – en makkelijkste – methode van vloerisolatie is het vanuit de kruipruimte bedekken van de onderkant van de vloer met een isolerende laag. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met purschuim, isolatie wol, folie of thermoskussens.

Is dit lastig of niet mogelijk? Het is ook mogelijk om isolatie aan de bovenkant aan te brengen of de kruipruimte te isoleren.

Na het aanbrengen van vloerisolatie, zult u het verschil snel merken: het temperatuurverschil tussen wel of geen isolatie kan oplopen tot wel 5 graden.

Wanneer is vloerisolatie mogelijk?
Subsidie
Meer weten?
Wanneer is vloerisolatie mogelijk?

Als u er voor kiest om uw buitenmuren aan de binnenkant te isoleren, dan wordt er voorzetwand geplaatst op de muur. De ruimte tussen de muur en de wand wordt gevuld met isolatiemateriaal. De wand wordt vervolgen netjes afgewerkt wordt met stuc, behang of verf.

Het voordeel van isolatie aan de binnenkant is dat het geen invloed heeft op het uiterlijk van uw woning. Het nadeel is dat u een stukje woonruimte moet inleveren.

Subsidie

Voor vloerisolatie kunt u subsidie aanvragen. Dit als u naast vloerisolatie nog een andere isolatiemaatregel neemt, bijvoorbeeld HR ++ glas, gevel of dakisolatie. Bij twee isolatiemaatregelen, kunt u tot 20% van de investering terugkrijgen. Op de website van de RVO kunt u meer informatie vinden over mogelijke subsidies.

Ook kunt u gebruik maken van de Energiebespaarlening.

Meer weten?

Wilt u meer weten over vloerisolatie? Wij weten wat er mogelijk is en helpen u graag bij het uitzoeken van de beste oplossing in uw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer.

De voordelen van vloerisolatie:

  • Gezonder en aangenamer woonklimaat
  • Besparing op de stookkosten
  • De waarde van uw woning stijgt
  • Minder schimmel, vocht en tocht
  • Beter voor het milieu
  • Terugverdientijd tussen de 5 en 10 jaar (afhankelijk van de gekozen materialen
  • Aantrekkelijke subsidieregelingen

Meer informatie over vloerisolatie?

Menu