Kruipruimte isolatie

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

Kruipruimte isolatie – of bodemisolatie – wordt vaak toegepast als alternatief als vloerisolatie niet mogelijk is. Bijvoorbeeld als de kruipruimte te laag is of niet/slecht toegankelijk is voor het aanbrengen van vloerisolatie.

Net als bij vloerisolatie levert bodemisolatie een flinke winst op qua wooncomfort en energiebesparing. Deze is echter wel minder hoog. Indien mogelijk is het verstandiger om te kiezen voor vloerisolatie.

Verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie
Subsidie
Meer weten?
Verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal op de onderkant (soms bovenkant) van de vloer aangebracht. Bij bodemisolatie wordt het isolatiemateriaal direct op de vloer van kruipruimte aangebracht

Er kunnen meerdere isolatiematerialen gebruikt worden: piepschuim ‘chips’ of bolletjes, rechthoekige zakken (matrassen) met EPS korrels, schelpen en schuimbeton. Als het gaat om een lage kruipruimte (> 35 cm ) wordt dit via het kruipluik of via een opening in de gevel ingespoten.

Omdat het belangrijk is dat de lucht in de kruipruimte wel geventileerd blijft, zit er tussen het isolatiemateriaal en de vloer (relatief) koude lucht.

Tussen het isolatiemateriaal en de onderkant van de vloer zit nog wel (tamelijk koude) lucht, die wordt geventileerd.

Subsidie

Voor het aanbrengen van isolatie heeft de overheid een subsidieregeling. Hiermee kunt u tot 20% van de investering terugkrijgen als u twee isolatiemaatregelen neemt. Op de website van de RVO kunt u meer informatie vinden over mogelijke subsidies.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de Energiebespaarlening.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van bodemisolatie? Wij weten wat er mogelijk is en helpen u graag bij het uitzoeken van de beste oplossing in uw situatie. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

De voordelen van kruipruimteisolatie:

  • Gezonder en aangenamer woonklimaat
  • Besparing op de stookkosten
  • De waarde van uw woning stijgt
  • Minder schimmel, vocht en tocht
  • Beter voor het milieu
  • Terugverdientijd van ± 12 jaar
  • Aantrekkelijke subsidieregelingen

Weten wat Van Rooij voor u kan betekenen?

Menu