Isolatieglas

ISOLATIEGLAS

Heeft uw woning nog enkel glas? Dan is het verstandig om dit nu te vervangen. Niet alleen omdat u hier mee een flinke besparing kunt realiseren, u kunt ook subsidie krijgen voor het aanbrengen van energiebesparend glas.

Soorten isolatieglas
Soorten isolatieglas

Dubbel glas
Standaard dubbel glas (ook wel thermopane glas genoemd) bestaat uit twee glasplaten met daartussen een ruimte (spouw) die gevuld is met lucht.
Standaard dubbelglas is eigenlijk al weer een verouderde techniek. Voor een hogere besparing kunt u het beste minimaal kiezen voor hoogrendementsglas. Het verschil in prijs is minimaal en de besparing is een stuk hoger.

HR glas

HR glas (hoogrendementsglas) is dubbelglas waarop een coating is aangebracht. Omdat de coating warmte reflecteert, isoleert het beter dan gewoon dubbelglas.

HR+ glas

Het verschil met HR glas is dat HR+ glas een verbeterde coating heeft en daardoor meer warmte reflecteert.

HR++ glas
Bij HR++ glas (en HR +++ glas) is de spouw niet gevuld met lucht, maar met een edelgas. Vaak is dit argon.

HR+++ glas (triple/driedubbelglas)
HR +++ – of triple of driedubbelglas, heeft drie glasplaten waarbij de spouwen gevuld zijn met een edelgas. De isolatiewaarde van dit type glas is bijna net zo hoog als een geïsoleerde buitenmuur. Het is wel dikker en zwaarder dan de andere glastypen. Dit betekent dat er rekening gehouden moet worden met de belasting van de (ophanging van) de kozijnen.

Subsidie
Meer weten?
Subsidie

Voor het toepassen van isolatie heeft de overheid een subsidieregeling. Hiermee kunt u tot 20% van de investering terugkrijgen als u twee isolatiemaatregelen neemt. Op de website van de RVO kunt u meer informatie vinden over mogelijke subsidies.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de Energiebespaarlening. Met deze regeling kunt u boetevrij en tegen een lage rente, geld lenen voor energiebesparende investeringen aan uw huis. Afhankelijk van de maatregelen die u neemt, kan de besparing voldoende zijn om ook de rente te dekken.

Meer weten?

U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. We helpen u graag met het onderzoeken van de mogelijkheden voor uw situatie.

De voordelen van isolatieglas:

  • Gezonder en aangenamer woonklimaat
  • Besparing op de stookkosten
  • De waarde van uw woning stijgt
  • Minder schimmel, vocht en tocht
  • Beter voor het milieu
  • Besparing van tussen € 8,50 en € 19, – per m2, per jaar
  • Aantrekkelijke subsidieregelingen

WMeer weten over isolatieglas?

Menu