Blog

Energie beparen? Installeer een waterontharder!

aquastar-waterontharder-van-rooij-renovatie-en-installatieEen waterontharder is één van de allerbeste middelen om energie te besparen in het huishouden. In boilers en geisers kan de besparing oplopen tot zo’n 50%. Bovendien verlengt een waterontharder de levensduur van uw apparatuur.

Waterontharder tegen kalkaanslag
Zacht water betekent: weg met de ergernis van kalkaanslag op sanitair, verstopte douchekoppen, vlekkerige douchewanden, aangekoekte waterkokers en verstopte koffiemachines. Uitvoerig onderzoek door het onafhankelijke Amerikaanse onderzoeksbureau Batelle Institute toont dit aan.

Functioneren als fabrieksnieuws
Alle onderzochte apparatuur, van douchekoppen tot vaatwassers, bleef als fabrieksnieuw functioneren op zacht water. Ook in Nederland bevat leidingwater calcium en magnesium. Dit slaat neer in leidingen, kranen en apparatuur, zoals cv-ketels en wasmachines.

Kortere levensduur en mindere prestaties
Deze kalkaanslag vermindert de levensduur en prestaties van apparatuur. Douchekoppen kunnen in anderhalf jaar tijd 75% van hun ‘straalkracht’ verliezen bij hard water. Apparatuur waarvoor onthard water werd gebruikt, blijven langer schoon en verliezen minder vermogen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over waterontharders? Neem dan nu contact met ons op om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken. U kunt ons bereiken op 0183 648 999 of via het contactformulier.

Meer informatie over waterontharders?

U kunt ons bereiken via 0183 648 999 of het contactformulier.

Vorig bericht
Ecostat Select: de comfortabele én veilige douchethermostaat
Volgend bericht
Bad eruit, douche erin – in één dag!

Menu