Blog

Rioleringsproblemen: voorkomen is beter dan genezen

Vandaag hadden we een klant aan de lijn die een verstopping had in zijn riolering. Dit zijn vaak dure problemen zijn en wij vinden het vervelend dat de klant dan geconfronteerd wordt met onverwachte en hoge kosten.

De meest voorkomende verstoppingen en lekkages komen doordat de riolering slecht aangelegd is of omdat het riool slecht gebruikt wordt.

Enkele voorbeelden van slechte aangelegde rioleringen:

  1. Niet goed opgehangen, waardoor de riool door gaat hangen en er een vet / troep ophoping ontstaat.
  2. Slecht op afschot, als de riool niet over de gehele lengte op de juiste afschot hangt.
  3. Slechte aansluitingen en verkeerde diameters gebruikt
  4. Leidingen niet ontbraamd.

Het oplossen van grote problemen met de afvoer en riolering kunt u het beste door vakmensen laten doen. Het kost het meer dan het zelf proberen op te lossen, maar u weet dan zeker dat het goed gedaan wordt. Én dat erger wordt voorkomen.

Tips voor correct gebruik van afvoer en riolering:
  1. Zorg dat uw vaatwasser hij niet altijd op lage temperaturen draait. Bij lage temperatuur bestaat het risico dat vetten vast klonteren in het riool. vaak ontstaat er dan een prop in de afvoer die niet meer los komt.
  2. Heeft u vlak bij de vaatwasser een gootsteen? Dan is het verstandig om regelmatig (maandelijks) een grote hoeveelheid warm of heet water door te spoelen. Hierdoor zullen vet- en zeepresten smelten en wegspoelen.
  3. Gebruik nooit ontstoppingsmiddelen die niet vloeibaar zijn. Pas ook op met vloeibare oplossingsmiddelen: deze kunnen zo warm worden dat de leiding door kunnen zakken.
  4. Is uw afvoer verstopt? Spoel deze dan met kokend water en soda om vet op te lossen. Gebruik geen caustic soda, dat kan hard worden waardoor de ontstopping alleen maar erger wordt.

Een riool of afvoer herstellen kan veel tijd – en dus geld – kosten. Voorkomen is veel beter dan genezen.

Verstopte leiding door slechte installatie

Meer informatie over onze loodgietersdiensten?

Vorig bericht
Stappenplan: radiatoren ontluchten

Niets gevonden.

Menu