Blog

Storing? Eerst tot 10 tellen

Cv-ketel storing oplossen ? Als u opeens geen warm water en geen verwarming heeft, is de kans groot dat dit het geval is. Vaak is de storing snel en eenvoudig op te lossen. We hebben 10 stappen voor u op papier gezet waarmee u mogelijk het probleem zelf kan verhelpen.

 1. Gaskraan open?
  Controleer eerst of de gaskraan open staat. U draait hem open door naar links te draaien.
 2. Stekker in stopcontact?
  Het kan ook zijn dat de stekker van de cv-ketel niet (goed) in het stopcontact zit. Controleer of deze goed in het stopcontact zit.
 3.  Waakvlam
  Heeft uw toestel nog een waakvlam? Controleer dan of deze nog brand. Brand deze niet, probeer hem dan aan te steken. Gebruik hier bij voorkeur (lange) lucifers voor.
 4. Resetknop
  Heeft uw toestel een resetknop? Druk deze in en wacht 5 minuten. Als uw toestel nog steeds in storing staat, gaat u verder met stap 5.
 5. Kamerthermostaat
  Controleer of de kamerthermostaat hoog genoeg staat. Is dit niet het geval, zet hem dan hoger. Het is ook mogelijk dat het aan de batterijen ligt. Controleer deze ook bij twijfel. Voor een optimale werking kan u het beste normale batterijen gebruiken, dus geen oplaadbare.
 6. Druk te laag?
  Het kan ook zijn dat de druk in de installatie niet hoog genoeg is. De meter/het display moet een druk aangeven van tussen de 1,5 en 2 bar. Als het lager is moet u het systeem bijvullen. Dit is relatief eenvoudig en kunt u zelf doen met behulp van het Stappenplan cv-installatie bijvullen.
 7. Ontluchten
  Is de druk in orde, dan zit er mogelijk teveel lucht in de installatie en moet u hem ontluchten. Hoe u dat kan doen, leest u in het Stappenplan radiatoren ontluchten.
 8. Radiatoren
  Staan er voldoende radiatoren open? Voor een goede doorstroming van het water is het belangrijk dat er altijd twee radiatoren helemaal opengedraaid staan. Ook in de zomer.
 9. Druppelende kraan
  Staat er ergens een kraan open waar warm water uit loopt of zelfs drupt? Draai deze dan volledig dicht.
 10. Stoppen/aardlekschakelaar
  Controleer of alle zekeringen/stoppen in orde zijn en dat de aardlekschakelaar niet uitgeschakeld is. Is dit niet het geval, herstel dit. Start de ketel opnieuw op (reset) of ontsteek de waakvlam.
Nog steeds storing?

Heeft u alle stappen doorlopen en geeft de cv-ketel nog steeds storing? En kunt u de oplossing ook niet vinden in de handleiding van de fabrikant? Dan kunt u er het beste een installateur bij halen. Van Rooij kan u 24 uur per dag, 7 dagen in de week helpen bij uw storing. U kunt ons bereiken op 0183 648 999.

Weten wat Van Rooij voor u kan betekenen?

Vorig bericht
Stappenplan: cv-installatie bijvullen
Volgend bericht
Stappenplan: radiatoren ontluchten

Menu