Blog

Nog te weinig installateurs hebben juiste certificaten voor installatie warmtepomp

Op BNR nieuwsradio is vandaag en gisteren aandacht besteed aan het feit dat er nog weinig loodgieters over de juiste certificaten beschikken voor het installeren van warmtepompen: op dit moment slechts 50 in Nederland. De vraag is op dit moment groter dan het aanbod van bedrijven die ze kunnen installeren.

Voor het installeren van een warmtepomp moet een installateur een F-gas certificaat hebben. Deze wordt pas toegekend na een uitgebreide opleiding.

Het eerste interview is met Peter Centen, een leverancier van warmtepompen.

Ook de Titia Siertsema – voorzitter van Uneto VNI – werd gevraagd naar een reactie. In het interview stelt zij ook dat er slechts een kleine groep koplopers is die zich de techniek eigen hebben gemaakt en dat de rest nu hard aan de slag moet om de achterstand in te halen. Zeker gezien de ontwikkeling dat het gebruik van aardgas langzaam gaan verdwijnen, gaan warmtepompen steeds normaler worden – en zal de vraag ook toenemen.

BNR nieuwsradio logo

Interview met leverancier warmtepompen
Klik op de afbeelding om het fragment te beluisteren

BNR nieuwsradio logo

Reactie Uneto-VNI
Klik op de afbeelding om het fragment te beluisteren

Meer informatie over warmtepompen?

Onze monteurs beschikken over de juiste diploma’s om een warmtepomp vakkundig te installeren. Iets wat ze al regelmatig in de praktijk hebben gebracht. Wilt u meer informatie over warmtepompen en de beschikbare subsidies voor aanschaf? Op deze pagina kunt u meer lezen over warmtepompen.

Wilt u meteen berekenen wat u kan besparen? Vul dan onze warmtepompcalculator in.

Benieuwd naar de ervaring van andere klanten? In deze korte video-reportage van RTV Utrecht hoort u wat de ervaringen zijn van een klant die we geholpen hebben zijn huis energiepositief te maken.

En u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via 0183 648 999 of info@vanrooijgorinchem.nl. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Weten wat u kan besparen met een warmtepomp?

Vorig bericht
Tijdelijke actie: gratis Nefit Easy thermostaat
Volgend bericht
Strengere regelgeving voor installatie cv-ketels tegen koolmonoxidevergiftiging

Menu